Antropozófus orvoslás

itasteinerAz antropozófus gyógyászatnak immár majdnem százéves hagyománya van. Integratív koncepcióját Dr. Ita Wegman (1876-1943) orvosnővel együtt közösen fejlesztette ki Dr. Rudolf Steiner (1861-1925), az antropozófus szellemtudomány megalapítója. Mindkettőjüknek fontos volt, hogy az antropozófus orvosok a természettudományos tudás és gyakorlat terén naprakészek legyenek.

Már 1921-ben létrehoztak két, szerény kórházi intézményt, Arlesheimben (Basel mellett Svájcban) és Stuttgartban (Németországban). Évtizedek során az antropozófus orvoslás az egész világon elterjedt.

Bővebben ...

antropozofus-orvoslas03Az antropozófia kifejezés a görög "antropos" - melynek jelentése: az ember - és "sophia" - jelentése bölcsesség - szavakból tevődik össze.

Ez azt jelenti, hogy a természettel, a kozmosszal és a sorsával kapcsolatban lévő, saját magára ráébredő ember áll a középpontban. Az antropozófus gyógyászatban is.

Az antropozófus gyógyászat nem alternatív, hanem integratív orvoslás, amely a természettudományos, nyugati orvosláson alapszik, ezt azonban szellemtudományos nézőpontokkal egészíti ki.

Bővebben ...