Antropozófus terápiák

gyogyeuritmia06 A gyógyeuritmia egy mozgásterápia, amely a beszéd és mozdulatok mellett zenét is alkalmaz. A test olyan formáló erőit ébreszti fel, melyek a betegség során elveszhetnek, és vegetatív történéseket is befolyásol a szervezetben. A magánhangzóknak és mássalhangóknak ebben más és másfajta mozgás felel meg.A "B"-nél például a karokat a felsőtest előtt hajtjuk össze. Eközben az ujjak szorosan egymáshoz simulnak. A "B" egy óvó mozdulat, mellyel az ember magának teremthet burkot, melyben biztonságban van.

Bővebben ...

rajzolas-es-festes02A terápiás rajzolás és festés a színek és formák lelki megélését teszi lehetővé, es ezeken keresztül befolyásolja a szervezet élettani működését. A plasztikus alkotás az anyaggal történő foglalkozás során addig tudattalan, belső érzések, gondolatok és képességek tudatosulhatnak, és ölthetnek külső formát, alakot. A zene a hangon, dallamon, harmónián, hangzáson és a ritmuson keresztül belső megélések kapuit nyitja meg. Az érzelmeket szólítja meg, nem az intellektust. A beszédművelés során a hang segítségével érzéseinknek és gondolatainknak nyomatékot adunk.

Bővebben ...

terapias-beszelgetes01A terápiás beszélgetés lehetőséget ad a biográfia nyugodt végigkövetésére. Meg nem oldott törések és élmények, sérülések és bejáratott viselkedési minták válnak felismerhetővé, feldogozhatóvá és megoldhatóvá.

Bővebben ...

ritmikus-masszazs08A ritmikus masszázs a hagyományos gyógymasszázson alapszik, dr. Ita Wegman és dr. Margarethe Hauschka (orvosnők) fejlesztették ki. Szívó, ritmikusan hullámzó vagy simító mozdulatokkal élénkíti a test nedveinek áramlását. Így a kórosan megszilárdult és besűrűsödött szövetek oldódhatnak, és ismét mozgásba lendülhetnek.

Bővebben ...

Külső beavatkozásokA külső beavatkozások az antropozófus gyógyászat nélkülözhetetlen részei. A fürdők, borogatások, feltétek, bedörzsölések - mind a szervezet életfolyamatait serkentik és erősítik.

A nyugtatató és lazító olajokkal végzett olajdiszperziós fürdők védőburkot vonnak a szervezet köré, és melegítik az egész testet.
A borogatások és pakolások célzottan a szervek anyagcseréjét aktiválhatják.

Bővebben ...

antropozofus-gyogyszerek01Az antropozófus gyógyszerekhez ásványi (pl. pirit), növényi (pl. ligetszépe), fém (pl. arany) és állati alapanyagokat (pl. méh) használnak fel.A gyógyszerek spektrumához a homeopatizáltan potenciált szerek éppúgy hozzátartoznak, mint koncentrált növényi vagy komplexen összeállított szerek. Az előállítást nemzetközi normák szerint minőségileg ellenőrzik.

Bővebben ...