Skip to main content

Hírek

| Hírek

Lemniszkatúra az Ultrabalatonon

thumb rajtAz AntroMedicArt képzés csapata 2015. május 30-án körbefutotta-biciklizte a Balatont a 9. Ultrabalaton keretében. A versenyen az AMA LEMNISZKATURA nevű csapata 265. helyezést ért el, és ez azért nagyon jó eredmény, mert profik is indultak az amatőrök között. Összesen 681 csapat nevezett be. 23 :48: 30 lett  a teljes szintidő, 6,28 átlagsebességgel teljesítettek futóink. Az egyénileg nevezett kerékpárosok is körbetekerték a Balatont, remek időben, jókedvvel, a csodálatos táj szemlélésével.

Filozófiai mélységekbe-magasságokba vezet az a kérdés, hogy valaki vajon miért mosogat? Férjem szerint - aki ugyan nem közíró, de örökbecsű gondolatai vannak, - a férfiak és nők közötti különbség ebben is tetten érhető.

  • ugyanis a nő azért, hogy ne legyen piszkos edény,
  • a férfi pedig azért, hogy legyen tiszta (legalább egy)

Dr. Solymosi Péter, kedves tanulótársunk is e nehéz gondolatokkal telten támasztotta fejét a konyhaszekrényhez, amikor egy szombati napon, elkezdett mosogatni. Hogy búját enyhítse, a bekapcsolt infó-rádióra tapadva, itta magába az eseményeket, de mivel köztudottan jó a zenei memóriája, visszatekerte fejében (rövid Rückschau) az elhangzott riportot, ízlelgette ezt a szót magában: „ULTRABALATON” . Mivel mosogatott, de nem Ultrával ám, mert az már olyan nekünk, mint nagyanyáinknak a Darmol volt, ami akkor hat, amikor durmolunk - szóval ULTRABALATON gondolta Péter és lecsapta a szivacsot, - hiszen egy tiszta tányérja már volt - és elrohant dolgozószobájába emailt írni.

Egyet, az eredetiek közül… És ekkor vette kezdetét az őrület.

Kismama, nagymama ringbe szállt.

Fájós térdek gyógyultak és visszaestek.

Szívek fájtak és találtak egymásra.

Szervezkedő amatőrök próbáltak profin viselkedni.

Évek óta nem érzett fájdalmak jelentkeztek.

Péter ötlete megvalósult. Felhívása jó közegbe csapódott. Volt apja, anyja, hírvivője a futó és kerékpáros csapatnak. Többen innen datálták életmódváltásuk kezdetét, és rendszeres edzésbe kezdtek. Aki eddig is sportolt, határozott céllal folytatta.

Péter ötlete népegészségügyi szempontból is telitalálat lett. Megfelelő médiajelenlét esetében még az antropozófus szemlélet népszerűsítésére is alkalmas lett volna ez a megmozdulás.

De mi is az Ultrabalaton? A körbefutottam, körbetekertem csapatszellemének megjelenítése. Mi egyszerűen Lemniszkatúrának hívtuk, emlékeztetve magunkat szellemi hovatartozásunkra, még az izzadások idején is. A lemniszkáta összetartott, kialakult a csapatszellem. Komoly logisztikai feladatok néha improvizatív - de működő - megoldásai lendítették tovább és tovább a folyamatot, míg végül vasárnap kora reggelre befutott Club Aligába a csapat, zárult a kör, amit a kerékpáros „szakosztály” szombat éjjelre teljesített a sebességkülönbség miatt.

Sok tanulsággal szolgált ez a körverseny, emberi nagyságok tűntek fel és tették áldozatukkal teljesíthetővé a teljesíthetetlent.

Mindenki belemerült.

Mindenki kiemelte a fejét.

Mindenki úgy tett hozzá ehhez a versenyhez, hogy a csapat egységben maradt.

Vannak köztünk sportolók, sportolni vágyók, otthonos környezetet létrehozók, és az egységes megjelenés mesterei.

JÖVŐRE VELED UGYANITT?

Kata